Centrum kortverblijf

Het “Sint-Vincentiusrustoord” beschik over 3 erkende woongelegenheden voor kortverblijf, die geïntegreerd zijn in het woonzorgcentrum.

Het centrum kortverblijf heeft tot doel de thuis- en mantelzorg zo te ondersteunen en te ontlasten zo dat thuis wonen langer haalbaar blijft.
Met het centrum kortverblijf kunnen wij een oplossing bieden voor diverse situaties:

  • Opvang van hulpbehoevende personen voor wie de mantelzorger er even tussenuit wil.
  • Verder herstel of revalidatie na een ziekenhuisopname.
  • Korte crisisopvang (bv bij ziekenhuisopname partner)

Kortverblijf houdt in dat personen voor een korte periode verblijven in het woonzorgcentrum. Men mag maximum zestig (60) opeenvolgende dagen verblijven. Het aantal dagen over een periode van één jaar mag niet meer dan negentig (90) dagen bedragen.


Personen die verblijven in het centrum voor kortverblijf genieten van dezelfde faciliteiten en dienstverlening als de residenten van het woonzorgcentrum.

Alle kamers zijn éénpersoonskamers voorzien van alle hedendaags aangepast comfortmeubilair zoals een elektrisch hooglaagbed, relaxzetel, nachtkastje met koelkast, ruime badkamer met douche,…

De kamers zijn verspreid overdiverse leefgroepen, waardoor U, desgewenst, kunt aansluiten bij de leefgroep. Bovendien bevindt U zich maar op enkele passen van het cafetaria, de sociale dienst,…

Ons professioneel zorgteam verzekert een permanente verzorging en begeleiding in nauwe samenwerking met de huisarts.

Verantwoordelijke voor het centrum Kortverblijf:
Mevr. Carine Masselis, maatschappelijk werkende

De woongelegenheden kortverblijf zijn evenwel niet geschikt voor mensen met sociaal storend gedrag ten gevolge van een dementeringsproces. 


West-Vlaanderen logo

Taste The Concept